Mai mulți copaci au fost tăiați în Parcul Herăstrău

FOTO: Fundația Eco-Civica
FOTO: Fundația Eco-Civica

Fundația Eco-Civica atrage atenția că în Parcul Herăstrău au fost tăiați mai mulți copaci care aparent erau sănătoși.

„Imaginile prezentate nu sunt din Pădurea Băneasa, sau alte zone împădurite, ci din Parcul Herăstrău!!! Ele sunt surprinse de colegii de la Grupul Civic Aviatorilor în data de 4 februarie 2020. Un adevărat măcel.

Se taie ca-n codru într-un parc monument istoric!!! Au fost solicitate tăierea a aproximativ 300 (trei sute) de arbori și „toaletarea” altor 350 (trei sute cincizeci)! Am scris și pe litere ca să nu existe dubii.

Grupul a cerut să vorbească cu responsabilul lucrării, dar era în pauză de masă! Muncitorii au precizat că sunt de la ADP Sector 1.

Trebuie ca Direcția de Mediu a PMB să intervină imediat pentru a verifica viabilitatea arborilor, Societatea abilitată cu astfel de verificări deținând toată aparatura necesară.

Abia apoi vedem ce nu mai poate fi salvat și trebuie tăiat. Fiind parc monument istoric va trebui ca și Ministerul Culturii să-și dea avizul. Sperăm să oprim tăierile „după ureche”!”, transmite Fundația Eco-Civica, pe pagina de Facebook, unde a postat mai multe imagini din parc.

Într-o intervenție la Digi24, ministrul Mediului, Costel Alexe, a spus că va trimite în control Garda Forestieră.

„Nu ne mai putem permite să avem în fiecare domeniu, în fiecare sector de activitate oameni care nu-și fac treaba. Mă uitam astăzi la acest caz din București, cu tăiat din parcul Herăstrău.

Acolo s-au apucat de-au tăiat fără aviz de la APM (Agenția pentru Protecția Mediului – n.r.), fără aviz de la Direcția Silvică, iar mâine dimineață (vineri – n.r.), cei de la Garda Forestieră vor face un control acolo, astfel încât toți cei care se fac vinovați vor plăti.

Dacă este contravenție sau infracțiune, cu siguranță dosarul va ajunge în altă parte, iar după aceea vom trimte și Garda de Mediu, să vedem dacă Autoritatea Publică Locală și-a făcut treaba și și-a respectat reglementările de mediu în vigoare”, a anunțat ministrul interimar al mediului, Costel Alexe, la Digi24.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.