Ludovic Orban: ”Pregătim deschiderea școlii pentru orice scenariu. Nu pot crea o previziune azi”

ludovic orban
Foto: Captură Facebook

Premierul Ludovic Orban a spus că nu poate spune cum se vor desfășura activitățile școlare, precizând că suntem abia în data de 3 august.

„Școala va începe în condițiile pe care ni le va permite evoluția epidemiei. Există un grup de lucru interministerial coordonat de Raluca Turcan, care face analize extrem de serioase, evaluarea infrastructurii, a cadrelor didactice, distribuția posibilă a elevilor în clase, studiază inclusiv sistemul mixt”, a spus premierul.

”Suntem într-o analiză foarte serioasă, nu pot crea o previziune azi, care să fie modificată în funcție de evoluția epidemiei”, a mai spus Orban, adăugând: ”Când se vor finaliza analiza și toate scenariile le vom prezenta public. Suntem în 3 august”.

Premierul a spus și că a alocat din fondul de rezervă sumele necesare pentru achiziționarea ”numărului de tablete care a rezultat din centralizarea făcută de Ministerul Educației”.

„Este vorba de 250.000 de tablete. Licitaţia este în curs. Aşteptăm să se finalizeze această licitaţie pentru a putea distribui tablete”, a explicat Orban.

Precedentul an școlar a fost tulburat serios în a doua sa parte de startul epidemiei de coronavirus, iar noul an se anunță a fi la fel de dificil, mai ales că transmiterea virusului a crescut în intensitate în această vară.