Ludovic Orban: ”Nu va fi niciun lockdown. România nu își poate permite așa ceva”

Ludovic Orban FOTO: Gov.ro
Ludovic Orban FOTO: Gov.ro

Premierul Ludovic Orban a negat încă o dată că ar exista planuri pentru intrarea țării într-o nouă carantină, după alegerile parlamentare care vor avea loc duminică.

Orban, care a susținut cu fervoare introducerea stării de urgență la începutul pandemiei, în primăvară, nu mai pare convins că închiderea țării este o soluție pentru ieșirea din criza provocată de pandemia de COVID-19.

„Garantez 100% că nu va fi niciun lockdown. România nu îşi poate permite aşa ceva, nu ne putem permite din punct de vedere economic”, a spus premierul la postul România TV.

”Aşa ceva nu se va întâmpla. Deci, cine mai susţine aşa ceva, spun că este o bazaconie şi că este de fapt o minciună de campanie în încercarea de a mai reduce susţinerea pentru PNL. Şi preşedintele a spus foarte clar: nici vorbă de aşa ceva. Nu se pune problema unei închideri a activităţilor economice”, a subliniat Orban, potrivit sursei citate.

Liberalul mai spune că în ultima săptămână s-a înregistrat o scădere a numărului de cazuri noi:

”De şapte-opt zile avem un trend descendent şi ce este foarte important, în ultimele cinci zile din şapte numărul persoanelor vindecate a depăşit numărul persoanelor infectate. Este adevărat că s-a testat mai puţin pentru că au fost zile libere şi nu au funcţionat toate centrele de testare”.

Premierul a promis că numărul testelor va crește în zilele următoare și se va putea observa efectul măsurilor restrictive impuse de Guvern în urmă cu câteva săptămâni.