Ludovic Orban, despre Curtea Constituțională: ”Este o filială a PSD”

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Premierul Ludovic Orban a lansat un atac dur la adresa Curții Constituționale, pe care o acuză că a luat decizii ce ”au creat impresia că este o filială a PSD”.

”Acest lucru nu poate fi acceptat”, a completat Ludovic Orban la Realitatea Plus.

Declarațiile vin la scurt timp după ce Parlamentul a votat o lege prin care pensiile speciale vor fi taxate mult mai sever, cu până la 85%. Curtea Constituțională a respins, până acum, toate inițiativele legislative ale politicienilor de a reduce pensiile speciale. Cel mai probabil, și de această dată, Curtea Constituțională va avea un cuvânt de spus față de propunerea deputaților, care au votat în bloc impozitarea pensiilor speciale.

Orban e nemulțumit de unele decizii luate de Curtea Constituțională în ultima vreme.

”După alegeri vom pregăti o propunere de modificare. Este clar că trebuie schimbată și, din păcate, sunt necesare schimbări ale prevederilor de la nivel constituțional și vom pregăti o modificare astfel încât să punem Curtea Constituțională în cadrul constituțional, să determinăm un comportament corect al Curții”, a mai spus premierul liberal.

Nu e pentru prima oară când Ludovic Orban vorbește despre o reformare a mecanismului prin care sunt aleși judecătorii Curții Constituționale.

”Cu siguranţă s-ar impune o schimbare a mecanismului de alegere. De asemenea, stabilirea unor limite ale atribuţiilor CCR, care să fie chiar în interiorul Constituţiei. De asemenea, modificări ale legii de organizare şi funcţionare a Curţii Constituţionale”, spunea, în urmă cu câteva săptămâni, șeful Guvernului.