Locuri de muncă în Norvegia. Ce salarii se dau în construcții

cele mai frumoase orasele din europa reine norvegia
Foto: Petr Smerkl, Wikimedia Commons

O companie din Norvegia caută în România angajați pentru domeniul construcțiilor. Una dintre oferte, postată pe Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă, este pentru cei specializați în confecționarea dalelor din beton.

Locurile de muncă sunt în Oslo. Se cere „calificare, mai mulți ani experiență în confecționarea dalelor din beton, permis de conducere categoria B, abilitate profesională și entuziasm, responsabilitate în gestionarea proiectelor, disponibilitate de a lucra cu precizie independent și în echipă, persoană pozitivă și de încredere”.

Salariul este cuprins între 210 și 260 de coroane norvegiene brut pe oră, echivalentul a 19,24 – 23,82 euro brut pe oră (așadar, pentru 8 ore lucrate pe zi, timp de 20 de zile pe lună, salariul este de aproximativ 3.800 de euro brut). Angajatorul poate suporta cazarea și transportul. Contractul este pe durată nedeterminată și se lucrează 40 de ore pe săptămână.

Aceeași firmă este în căutare și de tâmplari. Mai multe detalii găsiți – aici.

Salariul mediu lunar în Oslo, capitala Norvegiei este de aproximativ 2.900 de euro. O coroană norvegiană echivalează cu 10 eurocenți. Norvegienii nu au stabilit un salariu minim, însă există niște marje pentru veniturile muncitorilor.

De exemplu, în construcții, un muncitor calificat primește aproximativ 197 coroane pe oră, în timp ce un necalificat ia 177 de coroane novergiene. De asemenea, important de precizat, de regulă, companiile le măresc veniturile celor care au trecut de un an vechime la locul de muncă.

Sectorul construcțiilor este la fel de bine dezvoltat în toate zonele Norvegiei. Dacă vreți să căutați un loc de muncă în Norvegia, o metodă mai sigură ar fi să apelați la rețeaua EURES, care reunește autoritățile forțelor de muncă din majoritatea țărilor din Europa. Pentru mai multe detalii despre ofertele de muncă EURES puteți să vă adresați Agenției Județene de Forță de Muncă.