Locul din România în care este acum cel mai mare strat de zăpadă

FOTO: Captură Youtube
FOTO: Captură Youtube

Cel mai mare strat de zăpadă din România este de 65 de centimetri, la Bâlea Lac, la o altitudine de 2.034 de metri altitudine, în Munții Făgăraș. Accesul la Bâlea Lac se poate face în această perioadă a anului doar cu telecabina. Un drum dus-întors cu telecabina pe ruta Bâlea Cascadă – Bâlea Lac costă 60 de lei.

Zona Bâlea Lac este recunoscută și pentru faptul că în fiecare an se construiește aici un hotel de gheață. Din păcate, iarna trecută, hotelul nu a mai fost construit din cauza temperaturilor crescute.

În ultimii 15 ani, Hotelul de Gheață a fost construit la o altitudine de 2.034 de metri, iar temperatura din interiorul hotelul putea ajunge până la un minim de -2 grade Celsius, în vreme ce temperatura din exterior ajunge la o medie de -15 grade Celsius. Foarte mulți din turiștii care au înnoptat la Hotelul de Gheață au fost din străinătate.

Potrivit site-ului hotelului, o noapte de cazare într-o cameră dublă costă 500 de lei.

„Locul ideal pentru a avea un somn liniștior, profund și odihnitor pe un pat de gheață. Patul este echipat cu perne, blănuri de animale și mai multe straturi de pături pentru confort termic. Temperatura camerei oscilează între 0 și – 2 grade Celsius. Camera conține o masă de gheață pentru bagaje și o veioză cu întrerupător și un pat de dimensiunea 2 metri /1,60 cm ideal pentru 2 persoane. Camerele folosesc ca ușă 2 perdele care se pot închide și care delimitează spațiul restaurantului de cameră. Nu conțin prize”, se arată în prezentarea unei camere duble a Hotelului de Gheață.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.