Linia ferată cu ecartament larg din Portul Galați a fost redeschisă după 22 de ani. De ce este foarte importantă

linia ferată ecartament larg portul galați
Sursa: CFR Infrastructură (Facebook)

Linia ferată cu ecartament larg din Portul Galați a fost redeschisă după 22 de ani, a anunțat joi, 7 iulie, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Linia ferată are o lungime de 3,5 kilometri.

Această linie ferată este extrem de importantă deoarece din acest moment trenurile de marfă care vin din Ucraina, via Republica Moldova, pot descărca cerealele direct în Portul Galați, fără a mai avea nevoie de transbordare la frontieră.

Lucrările realizate de CFR Infrastructură în regie proprie au început pe data de 6 iunie, a mai anunțat ministrul într-o postare pe Facebook.

Astfel, cerealele vor ajunge mai rapid în Portul Galați, pot fi transferate mai eficient pe barje sau pot fi depozitate în silozul din port, care are o capacitate de 25.000 de tone.

Pentru repunerea în funcțiune a acestei linii de cale ferată cu ecartament larg, CFR Infrastructură a executat o serie lucrări:

  • înlocuirea a 780 traverse din lemn speciale de 2,80 metri
  • înlocuirea a 246 de traverse din lemn speciale de pe aparate de cale și pe linia încălecată
  • înlocuirea a 5.382 de tone de materialul mărunt de prindere
  • completarea prismei cu 385 de tone de piatră spartă
  • executarea burajelor tehnologice

Și CFR Infrastructură a anunțat că SRCF Galați a redeschis astăzi, la ora 8.00 dimineața, linia de cale ferată cu ecartament larg 706 J Galați Largă Ana – Galați Bazin – Galați Mărfuri – Port Docuri.

„Redeschiderea acestei linii feroviare cu ecartament larg, în lungime totală de 3,58 km, va avea un impact economic important pentru transportul feroviar de marfă, atât prin creșterea traficului pe teritoriul României, dar și a transporturilor de cereale din Ucraina, care vor intra direct în Portul Galați, pe la granița cu Republica Moldova (CFM)”, se arată într-o postare pe Facebook a instituției.

linia ferată ecartament larg portul galați
Sursa: CFR Infrastructură (Facebook)
linia ferată ecartament larg portul galați
Sursa: CFR Infrastructură (Facebook)