Liderii PSD n-o văd pe Dăncilă la Cotroceni: „N-are calități de președinte”

Viorica Dăncilă. Foto: Facebook

Președintele PSD Olt, Paul Stănescu, crede că niciun dintre cei măsurați în cadrul unui sondaj nu e bun pentru a candida la prezidențiale.

Despre Viorica Dăncilă, Stănescu a spus că „nu are calități”, iar singura cu șanse este „doamna primar de la București, doamna Firea”.

Poziția lui Stănescu nu e singulară în PSD. Și liderul PSD Slatina, Emil Moț, a scris în urmă cu două zile pe pagina sa de Facebook că nu mai este timp pentru „experimente și încercări” și trebuie maximizată „cea mai bună variantă”, Gabriela Firea.

Până acum, în repetate rânduri, Gabriela Firea a declarat că exclude o candidatură la prezidențiale. Însă zilele trecute a spus că nu exclude să se înscrie în cursa pentru Cotroceni și va face clarificări săptămâna viitoare.

„Săptămâna viitoare o să-mi reiau activitatea, atât la primărie, cât și activitatea politică și voi organiza o întâlnire cu presa și voi comunica intențiile mele pe toate palierele, atât politic, cât și administrativ”, a declarat Gabriela Firea, la Antena 3.

Ieri, Viorica Dăncilă a declarat că nu exclude varianta în care va candida din partea PSD la alegerile prezidențiale.

„Dacă nu există o altă opțiune, dacă partidul îmi va cere, nu voi face un pas înapoi, dar opțiunea mea este să merg în spatele altui candidat”, a declarat Dăncilă, la DC News, întrebată dacă ia în calcul o candidatură la președinție.

Președintele PSD a mai spus că există deja o primă evaluare în ceea ce privește desemnarea candidatului pe care social-democrații îl vor susține la alegerile prezidențiale din noiembrie, însă va exista încă un sondaj.

„Vrem să avem un candidat care să maximizeze șansa PSD. Pentru noi nu a fost ușor, cu președintele partidului arestat, nu a fost ușor să recuperăm în timp relativ scurt. (…) Am discutat cu colegii, am introdus în sondaje pe toți cei care și-au exprimat dorința, am introdus și un alt candidat independent, nu am dat nume, l-am introdus și pe Tăriceanu”, a mai declarat Dăncilă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.