La ce trebuie să fii atent atunci când îi iei prima trotinetă copilului tău

Fiecare copil va cere la un moment dat o trotinetă, mai ales că acest mijloc de transport a ajuns în ultimii ani și preferatul adulților. Iar, când mama și tata au trotinetă, un copil își dorește și mai mult un astfel de accesoriu.

Există copii care merg pe astfel de trotinete chiar înainte de a împlini 2 ani. Practic, este bine să îi luați una în apropierea acestei vârste și el să înceapă să exerseze cu ea. Medicii atrag însă atenția asupra unui anumit aspect: încercați să vă convingeți copilul să folosească alternativ picioarele.

Astfel, atunci când folosește trotineta, ar fi ideal ca timpul petrecut împingând cu stângul și stând cu dreptul pe platformă să fie egal cu cel petrecut împingând cu dreptul și stând cu stângul pe platformă.

Regulă de bază: avânt când cu dreptul, când cu stângul 

Explicația este destul de simplă și de logică: cele două tipuri de activități (împins pentru avânt și stat pe platformă) solicită diferit grupele de mușchi, iar la vârstele fragede acest echilibru muscular este foarte important.

În plus, folosirea alternativă stâng-drept pentru diverse activități îi oferă copilului și o serie de alte avantaje, fiind mult mai versatil în deplasare și la diverse jocuri (fotbalul este cel mai bun exemplu).

Rolele, o alternativă cu multe avantaje

Dacă nu puteți convinge copilul să folosească astfel trotineta, e important de știut că puteți apela oricând la triciclete, care implică folosirea echilibrată a ambelor picioare. Sau, atunci când copilul mai crește puțin, îi puteți cumpăra astfel de role, care îl vor ajuta pe copil să stăpânească foarte bine problema echilibrului.

Mai târziu, când îl înscrieți la un curs de patinaj, de exemplu, faptul că a mers pe role va fi un avantaj foarte mare în dobândirea echilibrului și a grației pe gheață. În plus, mersul pe role creează o foarte bună musculatură a picioarelor, feselor, dar și a abdomenului.

Sursa foto: pexels.com

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.