Klaus Iohannis”: ”PSD guvernează pentru Dragnea”

scrisoare deschisă către klaus iohannis
Foto: Facebook

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va sesiza Curtea Constituțională pe tema bugetului pe anul 2019, pe care l-a numit în repetate rânduri a fi ”bugetul rușinii naționale”.

Într-un atac extrem de dur la adresa PSD, președintele României a declarat că guvernarea partidului lui Liviu Dragnea a eșuat.

”În spitale, probleme peste probleme, educația este subfinanțată, economia României este bulversată mai ales după ordonanța 114, dată în mare taină la sfârșitul anului trecut, de autostrăzi nici nu poate fi vorba. Despre justiție, păi întreaga guvernare pesedistă a fost un asalt asupra justiției și a statutului de drept din România, cu obiectivul clar de a pune mâna pe justiție, de a politiza justiția ca ei să-și rezolve dosarele penale”, a spus Klaus Iohannis.

”PSD-ul nici nu guvernează pentru români și pentru România, PSD guvernează pentru Dragnea. PSD este incompetent și incapabil să conducă România”, a mai spus Iohannis.

Președintele a precizat că PSD a găsit bani pentru a mări de 20 de ori fondurile alocate partidelor, în timp ce autoritățile locale au rămas fără un miliard de lei.

”PSD și-a tras un buget de 20 de ori mai mult decât în anul trecut. Pentru asta au bani. O victimă sigură a acestui buget sunt comunitățile locale, care primesc 1 miliard de lei mai puțin ca anul trecut. Cum să lucreze primăriile fără acești bani? Cum să își realizeze investițiile? Primăriile vor trebui să abandoneze investiții locale importante. Sunt aspecte de neconstituționalitate în acest buget și pune în pericol economia românească”, a mai declarat liderul de la Cotroceni.

”Pentru toate acestea, voi sesiza astăzi CCR pe bugetul 2019, bugetul rușinii naționale. Aceeași soartă o va avea și legea de aprobare a plafoanelor, pe care o voi trimite CCR spre analiză tot astăzi”, a concluzionat Iohannis.