Klaus Iohannis refuză să îi numească pe Olguța Vasilescu și Ilan Laufer

klaus iohannis
Foto: Pagina de Facebook Klaus Iohannis

Președintele României a acceptat remanierea guvernamentală făcută ieri de PSD, însă nu a acceptat două propuneri: Ilan Laufer, la Ministerul Dezvoltării, și Lia Olguța Vasilescu, la Ministerul Transporturilor.

Dacă despre propunerile PSD la Cultură, Sport, Apărare, Muncă, Economie și Comunicații, președintele Klaus Iohannis s-a declarat dispus să accepte remanierea propusă de PSD, în ceea ce îi privește pe Ilan Laufer – la Dezvoltare -, respectiv Olguța Vasilescu – la Transporturi -, acesta a decis să respingă inițiativa Vioricăi Dăncilă.

Șeful statului nu a dat nicio explicație pentru refuzul celor doi miniștri propuși de PSD.

”Am primit o propunere de remaniere a Guvernului. Această remaniere după părerea mea este o soluție slabă. Sunt de părere că soluția corectă pentru România ar fi fost soluția înlocuirii acestui Guvern care a creat foarte multe probleme României”, a spus Iohannis.

”Sunt de acord să se facă o remaniere, însă trebuie să țin cont de câteva lucruri. În primul rând este nevoie să ne amintim că ne aflăm în fața unei provocări grele: președinția Uniunii Europene poate să ducă la un succes al României doar în măsura în care fiecare minister își face treaba și abordarea este una coerentă. Concluzie: Este nevoie de miniștri care performează foarte bine”, a mai spus președintele României.

”Trebuie să acționăm repede. Având în vedere aceste lucruri am emis decretul de remaniere, ținând cont de propunerile formulate. Celelalte două propuneri le consider nepotrivite și vor fi refuzate”, a spus Klaus Iohannis, care a decis să îi respingă pe Ilan Laufer, propus la Ministerul Dezvoltării, dar și pe Lia Olguța Vasilescu, mutată de PSD de la Ministerul Muncii la Ministerul Transporturilor.