Klaus Iohannis refuză propunerile PSD pentru remanierea Guvernului: ”Sunt persoane nepregătite”

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a refuzat remanierea guvernamentală, respingând toate propunerile făcute de PSD în cazul Ministerelor Justiției, Fondurilor Europene și Românilor de Pretutindeni.

Iată ce a declarat președintele României pe scările Palatului Cotroceni:

”În legătură cu propusa remaniere guvernamentală, am analizat întreaga situație și după părerea mea este o farsă. Nu are nicio treabă cu agenda românilor sau cu agenda României. Este cauzată de o răfuială din interiorul PSD. Ca atare, mi se pare că este această remaniere întreagă neavenită.

Pe de altă parte, avem cele trei demisii și la un moment dat cele trei persoane vizate vor pleca. Nu sunt de acrod cu propunerile de înlocuire a acestora.

Sunt persoane nepotrivite pentru funcția de ministru și nu accept această remaniere așa cum mi-a fost propusă.

Persoanele nu sunt pregătite, nu au ținuta necesară pentru a ocupa aceste posturi.

Am avut o discuție telefonică cu doamna prim-ministru și am rugat-o să vină cu alte propuneri sau cu niște propuneri de miniștri interimari. A spus că se gândește.

Nu iau act de aceste demisii până nu știu ce persoane vor prelua portofoliile.”

PSD ar putea urma calea restructurării guvernamentale, însă va trebui să își testeze majoritatea în Parlament. Președintele a spus că o astfel de acțiune ar atrage și o reacție din partea Președinției.

Iohannis i-a refuzat pe Eugen Nicolicea la Justiție, pe Tit Brăiloiu – la Ministerul Românilor de pretutindeni – și pe Oana Florea la Ministerul Fondurilor Europene.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.