Klaus Iohannis: ”Guvernele din ultimii ani au umplut țara de incompetenți”

FOTO: presidency.ro
FOTO: presidency.ro

Cu toate că el însuși a semnat numirile miniștrilor și premierilor propuși de PSD și ALDE, unul mai slab ca altul, președintele Klaus Iohannis pare abia acum să își dea seama cât de slăbite sunt instituțiile statului.

Președintele Klaus Iohannis a făcut mai multe declarații acide după ședința CSAT în care s-a discutat tragicul caz de la Caracal și sarabanda tragică a erorilor făcute de cei care ar trebui să apere cetățenii.

”Această dramă ne arată unde este dus statul cu instituţiile lui atunci când pe primul loc sunt puse salvarea şi protejarea infractorilor şi când deschiderea porţilor închisorilor devine grijă decidenţilor politici. Modificările aduse legilor justiţiei, valul de pensionări, recursul compensatoriu toate au generat grave vulnerabilități la adresa siguranţei naţionale cu efecte dramatice. Am ajuns aici pentru că în ultimii ani guvernele au umplut ţara de prea mulţi incompetenţi. Au dat afară profesionişti şi au pus în funcţii oameni incapabili”, a spus Klaus Iohannis.

El mai crede că Executivul nu reușește să apere dreptul la viață al românilor.

Președintele, care se află în cursa pentru un nou mandat de cinci ani la Palatul Cotroceni, a continuat seria declarațiilor tardive așa: „Garantarea siguranţei cetăţeanului trebuie să fie prioritatea zero a clasei politice. Cetăţeanul trebuie să îşi recâştige încrederea în stat şi în instituţii, iar un prim pas obligatoriu e eliminarea definitivă din sistem a celor care nu îşi fac această datorie”.

Iohannis a cerut Guvernului ca până la finalul lunii august să elaboreze o serie de măsuri de reacție rapidă a tuturor instituțiilor statului, pentru evitarea unor situații precum cea de la Caracal.

Șansele ca Guvernul să își facă treaba sunt, însă, subțiri.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.