Jurnalul unui băiat de 8 ani captiv în Mariupol: „Am o gaură în picior, pielea surorii mele e sfâșiată”

jurnal băiat mariupol
Foto: Dmitro Kuleba (Twitter) / Captură video Twitter

Jurnalul unui băiat ucrainean de 8 ani din orașul asediat de ruși Mariupol a fost descoperit de un fotograf. În caiet copilul a descris în cuvinte și imagini viața pe care o ducea alături de familia sa în timp ce se ascundea în subteran.

Desenele făcute de băiat arată case dărâmate, oameni morți pe străzi și soldați înarmați, relatează dailymail.co.uk.

În jurnal, băiatul povestește că bunica și cei doi câini ai familiei au murit în timpul asediului: „Cei doi câini ai mei și bunica Galya au murit.” Bunicul său și-a pierdut și el viața.

Atât băiatul, cât și mama sa de 38 de ani și sora lui de 15 ani au fost răniți.

În dreptul numărului 25, despre care se crede că este data 25 martie sau 25 aprilie, băiatul a scris: „Bunicul meu a murit.”

A doua zi a scris: „Am o rană pe spate. Pielea surorii mele e sfâșiată. Mama are o rană la cap. Am o rană pe braț și o gaură în picior. Trebuie să ne pansăm rănile. Mama e prima, eu sunt al doilea, sora mea e a treia.”

„Apropo, am o prietenă. Vika e amuzantă. Ea e vecina noastră. Are părinți buni”, a mai scris băiatul în jurnalul său.

Numele băiatului nu este cunoscut. Jurnalul a fost descoperit în Mariupol de fotograful Evgheni Sosnovski.

O pagină din jurnalul băiatului a fost publicată pe Twitter și de ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba.

Se crede că aproximativ 100.000 de oameni sunt în continuare blocați în Mariupol. Statul ucrainean a susținut că, de când a început invazia Rusiei, 600 de copii au fost uciși.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.