Italia prelungește carantina pentru români. Ce se întâmplă dacă te infectezi cu coroanvirus în Bulgaria

plajă
Foto: pauloduarte / pixabay.com

Italia a anunțat că extinde măsura carantinei obligatorii de 14 zile pentru persoanele care vin din România și Bulgaria. Măsura a fost adoptată săptămâna trecută ca parte a unui pachet prin care se dorește să reducă extinderea infectărilor. Deocamdată nu a fost stabilită o dată de expirare pentru această măsură.

În Italia, noua epidemie de coronavirus a depăşit faza critică, dar creşterea recentă a numărului de cazuri noi a fost parţial legată persoane venite din străinătate.

Joi au fost 386 de cazuri noi, în creştere de la 298 miercuri, aducând numărul total de infecţii la 247.158. S-au înregistrat şi trei noi decese, al căror total a ajuns la 35.132.

Românii care merg în Bulgaria nu trebuie să prezinte la graniță o declarație pe propria răspundere prin care confirmau că s-au informat că își asumă riscurile privind coronavirusul. Ambasadorul României în Bulgaria, Ion Gâlea, îi sfătuiește pe turiștii români să se informeze cu privire la situația epidemiologică din țara vecină.

„Dacă un turist manifestă simptome de COVID-19, el va fi izolat într-o cameră special amenajată de fiecare hotel. Hotelurile trebuie să aibă contracte cu unități medicale și vor notifica imediat Inspecția Regională de Sănătate, care va lua măsurile necesare în astfel de situații. O persoană testată pozitiv areobligația de a efectua izolare sau tratament într-o unitate medicală, din dispoziția Inspecției Regionale de Sănătate, în funcție de starea sa.

Și pentru persoanele care nu au posibilitatea izolării sau tratamentului la domiciliu, indiferent de starea clinică, este obligatorie plasarea, prin ordin al inspectorului regional de sănătate, într-un centru medical specializat”, a precizat ambasadorul Ion Gâlea, la Digi24.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.