Iranul a atacat Israelul. Au fost lansate zeci de drone

Sursa: Google Maps

Iranul a lansat zeci de drone împotriva Israelului, a declarat un oficial israelian al Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF). Informația a fost confirmată de un oficial american, anunță CNN.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă în România și în lume.

SUA au anunțat anterior că se așteaptă ca Iranul să lanseze atacuri împotriva mai multor ținte din interiorul Israelului, ca răzbunare pentru un presupus atac israelian asupra consulatului iranian din Damasc, Siria. 7 militari, inclusiv un comandant, au murit în atacul din 1 aprilie.

De asemenea, Iranul a confiscat o navă container în apropierea strâmtorii Ormuz (aflată între Golful Persic și Golful Oman), cu 25 de membri ai echipajului la bord. Potrivit presei de stat iraniene, nava este administrată de o companie ce are legături cu un om de afaceri israelian.

Autoritățile din Israel se așteaptă ca dronele lansate de Iran să ajungă în jurul orei 2 dimineața (ora locală). Potrivit postului de televiziune BBC, presa din Iran a scris că statul islamic a lansat zeci de drone menite să lovească anumite ținte din Israel.

Iordania a anunțat că dacă dronele vor intra în spațiul său aerian le va doborî.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că „sistemele defensive” ale Israelului au fost activate.

„Suntem pregătiți pentru orice scenariu, atât defensiv, cât și ofensiv. Statul Israel este puternic. Armata Israelului este puternică. Oamenii sunt puternici. Apreciem că statul american se află alături de Israel, precum și sprijinul Marii Britanii, Franței și al multor altor țări”, a mai spus premierul.

Ne găsești și pe Threads.

Știre în curs de actualizare.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.