IPS Teodosie a dat în judecată statul român pentru că a interzis pelerinajul Sf. Andrei

teodosie arhiepiscopul tomisului
Foto: arhiepiscopiatomisului.ro

Arhiepiscopia Tomisului a dat în judecată autoritățile și cere anularea deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța prin care e interzisă participarea la procesiuni religioase. Mai exact, IPS Teodosie, conducătorul Arhiepiscopiei Tomisului, reclama că nu se mai poate organiza pelerinajul de la Sfântul Andrei, de la sfârșitul acestui luni.

„Nu putem să fim împiedicați să mergem la vatra noastră părintească, la originea noastră spirituală. Vom ține toate regulile, este un loc atât de larg acolo”, declara IPS Teodosie, în urmă cu o săptămână.

„Cum să nu ajung eu la peșteră în ziua Sfântului Andrei. Este imposibil! Și cum să nu ajungă constănțenii acolo? Dar, eu cred că pot să ajungă toți românii. Este adevărat Apostolul tuturor românilor. Aici nu este o sărbătoare locală, este o sărbătoare națională, și chiar a fost pusă în calendar ca sărbătoare națională, sărbătoarea Sfântului Andrei, alături de 1 decembrie, de asemenea sărbătoare națională, care ține de unirea tuturor românilor într-o singură țară.

Cine a mijlocit unirea tuturor românilor decât Apostolul românilor și așa s-a și interpretat, că pe 30 noiembrie este ziua spirituală a tuturor românilor și pe 1 decembrie este Ziua Națională a tuturor românilor”, mai spunea Teodosie, care anunța că discută cu „cei mai iscusiți juriști”, pentru a ataca în instanța autorităților.

Municipiul Constanța intră în carantină, de vineri, de la ora 20:00, în urma unei decizii luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța.

„Măsura va fi luată ca urmare a depăşirii ratei de incidenţă cumulată, peste pragul de 3/1.000 locuitori. În acest moment, indicele, în reşedinţa de judeţ a ajuns la 9.11/1.000 locuitori. Mai precis, din populaţia totală de 313.088 de locuitori, până în acest moment au fost confirmate, în ultimele două săptămâni, 2.852 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2”, transmite Prefectura Constanţa.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.