Iohannis: ”Poate reușim, până în vara anului viitor, să termină de tot cu această pandemie”

klaus iohannis
Foto: Pagina de Facebook Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a stabilit vara lui 2021 drept un posibil final al epidemiei de COVID-19 din România, în cadrul vizitei pe care a făcut-o duminică la call center-ul DSP București, de la Arena Națională.

Șeful statului a avut un ton optimist, lăudând încă o dată eforturile făcute în ultima perioadă.

”Devine din ce în ce mai evident că măsurile de restricție care au fost luate de Guvern și de autorități încep să dea primele rezultate. Numărul de infectări noi pe zi nu a mai crescut de cel puțin două săptămâni, deci suntem pe un platou. Însă, din păcate, vedem că spitalele sunt din ce în ce mai aglomerate”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a afișat un ton optimist în cadrul vizitei la call center-ul DSP București.

”Din media internațională cu siguranță ați aflat că deja sunt efectiv pregătite primele tranșe de vaccin și sperăm la începutul anului viitor să le avem și aici, în România, și să începem cu personalul medical, inclusiv studenții voluntari. Am discutat cu domnul ministru să-i prindem în rândul personalului medical, ca să poată continua munca pe care o fac cu multă dăruire și pentru ca să își poată continua pregătirea, inclusiv la patul bolnavului”, a continuat președintele, potrivit Digi24.

”După ce trecem cu bine și de campania de vaccinare, să terminăm cu această pandemie. Poate reușim până în vara anului viitor să terminăm de tot cu această pandemie”, a mai declarat Klaus Iohannis.