Iohannis, mesaj pentru părinți: ”Vă încurajez să trimiteți copiii la școală”

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre începerea școlii, lăudând autoritățile pentru măsurile pe care le-au luat în ultima perioadă, făcând posibilă revenirea majorității elevilor în sălile de clasă.

”Am constatat o implicare exemplară a autorităților, centrale și locale”, a spus președintele, care a spus că problemele se rezolvă cel mai bine acolo unde apar și că este convins că se vor găsi soluții.

”Eficiența măsurilor depinde de colaborarea cadrelor didactice, a elevilor și a părinților. Nu putem reduce riscul de infectare la zero, dar prin respectarea regulilor de bază cu toții putem ajuta la acest efort”, a declarat șeful statului într-o conferință de presă susținută la Palatul Cotroceni.

”Vă încurajez să îi trimiteți pe copiii la școală. Să le explicați că pentru un timp școala va fi diferită, dar dacă vom respecta cu toții regulile, vom depăși cu bine această situație”, le-a transmis Iohannis părinților.

”Provizoratul și lipsa de legitimitate a aleșilor dăunează atât comunităților locale, cât și democrației în ansamblu. Din păcate nici din această campanie electorală nu lipsesc inițiativele demagogice. E o întrecere în Parlament în votarea acestor proiecte, campionul populismului fiind ca de obicei PSD”, a comentat Iohannis situația politică, înaintea alegerilor locale din 27 septembrie.

Iohannis a acuzat PSD de practici electorale toxice și le-a cerut românilor să se informeze și să voteze în cunoștință de cauză, votându-i pe cei care le-au câștigat încrederea.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.