Intrăm în rândul lumii? Spectatorii ar putea bea bere la meciurile naționalei de fotbal

Sursa foto: Wikimedia Commons

Rezultatele obținute în ultima vreme de tricolori ar împinge chiar și cel mai abstinent dintre suporteri către un pahar de bere, iar Federația Română de Fotbal pare să fi simțit că e momentul să facă o mișcare în acest sens.

Dacă în Occident, spectatorilor li se umplu paharele cu bere chiar în tribună, fiind serviți direct pe scaun, în România – țară aflată constant în topurile alcoolice continentale – consumul de bere în public este strict interzis. De vină pentru această situație de o ipocrizie imensă, chiar și pentru România, sunt legile vechi de 30 de ani, dar și atitudinea orientată spre sancțiuni a polițiștilor și jandarmilor.

„Mi se pare o mare prostie, merg în toate stadioanele din Europa asta, se bea o bere uşor alcoolizată, că d-aia vine omul la spectacol, să mai bea o bere, să mai mănânce un sandviş, să mai stea de vorbă. La noi e regulă ca la un kilometru în jurul stadionului să vinzi băuturi de acest gen. Avem iniţiativa asta de cinci ani, tot încercăm, dar nici nu ştii unde să pui dosarul că s-a schimbat ministrul”, a declarat Andrei Vochin, la Telekom Sport.

Consumul de alcool în locurile publice este sancționat cu amendă între 100 și 500 de lei.

Situația este cu atât mai ciudată cu cât naționala de fotbal a avut numeroase contracte de sponsorizare cu producători de bere.

Cu toate că n-au avut voie să bea bere pe stadion, suporterii naționalei tot și-au făcut de cap în ultima vreme, echipa fiind sancționată adesea pentru scandări rasiste și pentru obiecte aruncate din tribune.