Înșelătorie cu anunțuri imobiliare. Cum au fost păcălite două tinere

anaf licitație apartamente blocuri
Foto: Argenna (Wikimedia Commons)

Două tinere din București au fost păcălite de proprietarul unui apartament. Cele două chiriașe au semnat un contract și i-au plătit 480 de euro, însă locuința era, de fapt, debranșată de la apă, relatează Digi24.

În momentul semnării, bărbatul le-a spus că s-a spart o țeavă și că din acest motiv nu curge apa. De asemenea, nici pe siteul de anunțuri nu era menționată o astfel de problemă.

Ulterior, chiriașele au aflat de la administratorul blocului că proprietarul a fost debranșat de la apă deoarece avea 7.000 de lei datorii la întreținere. Tinerele i-au cerut banii înapoi, însă proprietarul a spus că nu are cum să le dea banii.

„Are aproape 7.000 de lei. El le-a minţit că de fapt stau la 64. Ele, de fapt, stau la 61 şi nu la 64. Fetele când au venit în bloc, evident, s-au uitat la panou. Şi au văzut că 61 au datorii. Şi el şi-a dat seama că s-ar putea fetele să întrebe de ce aşa mare datorie şi ca să scape cumva basma curată, a spus simplu, 64. Că nu stă nimeni acolo”, a declarat administratorul blocului pentru Digi24.

Acesta nu este singurul caz de acest gen, astfel de înșelătorii online proliferând în ultimul timp în România, odată cu explozia siteurilor de anunțuri imobiliare.

Nu doar chiriașii au fost păcăliți cu astfel de anunțuri, ci și turiștii care au ales să meargă într-o destinație anume bazându-se doar pe o poză a unei vile, de exemplu, care în realitate era luată de pe internet și nu avea nicio legătură cu destinația aleasă.

Anul trecut, mai mulți turiști din București au plătit în avans pentru o cazare în Costinești, bazându-se pe un anunț care prezenta o vilă frumoasă. Tinerii au plătit un avans de 50%, adică 720 de lei. Apoi, anunțul a dispărut de pe siteul de anunțuri, iar la telefon nu a mai răspuns nimeni. Într-un final, turiștii au descoperit că vila respectivă era din Antalya, nu din Costinești.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.