Înșelătoria momentului, în România. Mare grijă la „Metoda generalului american”

metoda generalului american
Foto: kaboompics / pixabay.com

O femeie din Brăila în vârstă de 51 de ani a fost păcălită de un așa-zis „general american” de care se îndrăgostise. Ea a împrumutat de la bancă 30.000 de euro, bani pe care i-a trimis bărbatului care pretindea că este un general din Armata Statelor Unite ale Americii, relatează publicația locală debrăila.ro.

Cei doi au început să vorbească în anul 2018, iar femeia a folosit programul Google Translate pentru a înțelege ce îi spunea „generalul american” care susținea că se află în Irak.

Dupa luni de conversații, bărbatul i-a spus brăilencei că are nevoie de o sumă mare de bani pentru a putea ajunge în România.

Femeia a avut încredere în el și a împrumutat de la bancă 30.000 de euro. Apoi a respectat indicațiile primite de la „general” și a trimis banii, în mai multe tranșe, către persoane despre care i s-a spus ca sunt agenți ai Organizației Națiunilor Unite, mai notează debrăila.ro.

Când individul nu i-a mai răspuns la mesaje, femeia din Brăila și-a dat seama că a fost înșelată și a anunțat poliția la începutul lunii septembrie 2019. Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru înșelăciune, iar acum încearcă să dea de urma „generalului american”.

O altă brăileancă a fost păcălită în martie 2019 prin „metoda generalului american”

 

Acesta nu este primul caz în care o femeie din România este păcălită prin „metoda generalului american”.

În martie 2019, o altă brăileancă a fost păcălită de un individ care s-a dat drept general american. Femeia în vârstă de 71 de ani l-a cunoscut pe escroc pe internet și a crezut că trăiește o poveste de dragoste alături de acesta.

Pentru a o convinge de bunele sale intenţii, „americanul” i-a promis că îi va trimite în România, printr-o firmă de curierat, o moştenire de familie, cu condiţia ca femeia să îi trimită diferite sume de bani. Femeia l-a ascultat și, în mai puţin de 10 zile, și-a transferat economiile sale către conturi din Germania şi Turcia, deschise pe numele a două persoane necunoscute. În total, a trimis de 36.900 euro, potrivit realitateadebrăila.net.

Femeia și-a dat seama că a fost înșelată în momentul în care „moştenirea” aşteptată nu a mai apărut, așa că a anunțat poliția care încearcă să identifice autorul și să recupereze prejudiciul.

Foto: kaboompics / pixabay.com