Nu scăpăm de vremea rea. Până când mai țin ploile

Foto: Skitterphoto / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informarea meteorologică de ploi torențiale și instabilitate atmosferică.

Informarea este valabilă până miercuri, 5 iunie, la ora 10.

„Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp”, se arată în informarea ANM.

Codul portocaliu de ploi și instabilitate atmosferică, valabil pentru județele Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinți și pentru zona de munte a județelor Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău și Vrancea expiră luni, 3 iunie, la ora 10.

Codul galben de vreme rea valabil pentru București, pentru județele Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Bacău, Vaslui, Brașov, Covasna, pentru vestul județelor Tulcea și Constanța, pentru județele Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea și Gorj (cu excepția zonei montane a județelor, unde este cod portocaliu), și pentru partea montană a județelor Caraș-Severin, Hunedoara, Alba și Sibiu, expiră luni, 3 iunie, la ora 12.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului prin avertizări de vreme severă imediată.

Sursa: ANM