Indemnizație de la stat pentru bunicii care stau cu copiii de până în 3 ani

FOTO: GreatNews.ro salariul minim brut
FOTO: GreatNews.ro

Potrivit unui proiect legislativ adoptat tacit, luni, de către Senat, bunicii care au grijă de nepoți, cu vârste de cel mult 2 sau 3 ani, ar putea primi o indemnizație de 650 de lei.

Pentru ca proiectul să intre în vigoare, ca lege, trebuie să fie adoptat și de Camera Deputaților, iar apoi promulgat de președintele Klaus Iohannis.

Potrivit iniiativei legislative, bunicii pot primi 650 de lei indemnizaţie dacă își îngrijesc nepoţii în vârstă de până la 2, respectiv 3 ani, ai cărui părinţi s-au întors la locul de muncă.

Indemnizație pentru bunici

Bunicii trebuie să dovedească doar că sunt în bune relații cu nepotul, dar să prezinte și un acord scris al părinților, scrie Digi24.

Dacă mamele revin la serviciu înainte de încheierea perioadei de doi sau trei ani, în care primesc indemnizaţie pentru creşterea copilului, noua indemnizație nu va afecta în niciun fel dreptul mamei de a primi stimulentul de inserție, care este tot de 650 de lei.

Cererile pentru indemnizaţia destinată creşterii nepoţilor se vor putea depune la primăria din oraşul de domiciliu şi vor fi însoţite, pe lângă actul de identitate al solicitantului şi certificatul de naştere al copilului pentru care se solicită dreptul, de acte doveditoare ale calităţii de bunic al copilului respectiv şi de acordul scris al părinţilor, mai scrie sursa citată.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.