Începe sezonul grătarelor! Cum să alegi vinul potrivit, în funcție de tipul de carne

Se deschide sezonul gratarelor! Fie ca faceti un gratar cu familia, intr-un loc special amenajat, fie ca va chemati prietenii apropiati la un gratar in propria curte, bauturile pe care le alegeti reprezinta un detaliu foarte important.

Daca pentru carne si preparatele pe care le veti pune pe gratar apelati la magazinele preferate, bauturile le puteti achizitiona online, de pe FineStore.ro, pentru a scapa de bataia de cap de la raft. Cel mai mare magazin online de bauturi alcoolice are in oferta o gama variata de produse, iar preturile sunt mai mici decat in magazinele fizice.

Cocktailuri surpriza la aperitiv

Dincolo de mancarea in sine, gratarele reprezinta un prilej excelent de socializare, de intalnire cu oamenii dragi si de stat pe indelete la un pahar de vorba si unul de alcool.

Daca ati ales sa va invitati prietenii la voi pentru un gratar, ii puteti surprinde cu bauturi potrivite in functie de preparate si exista o multime de sugestii inspirate, dincolo de traditionala bere. Puteti pregati pentru aperitiv cocktail-uri delicioase, iar la FineStore gasiti pachete gata pregatite pentru Hugo, Bloody Mary sau Margarita, printre altele. Frapiera si shaker-ul sunt incluse, asa ca tot ce mai aveti de facut este sa faceti rost de gheata.

Ce bauturi se potrivesc cu gratarul?

Carnatii preparati la gratar merg mana in mana cu un vin cu mineralitate ridicata. Un Sauvignon Blanc sau un Pinot Gris sunt alegerile cele mai inspirate. Daca vreti sa indrazniti mai mult, puteti alege un vin spumant dulceag, cum este Lambrusco, mai ales daca vorbim despre carnati picanti.

Carnea de pui la gratar se potriveste cel mai bine cu vinul alb. Orice ati alege, sunt sanse mici sa dati gres. Daca vreti sa optati pentru altceva decat asocierea clasica, un rose sau chiar un vin rosu precum Zinfandel sau Pinot Noir se potrivesc de minune, cu conditia ca temperaturile de afara sa nu fie prea ridicate, altfel aceste vinuri pot parea putin cam grele.

Carnea de porc sau de vita la gratar, coastele marinate, ceafa condimentata sau frigaruile din piept de porc merita un vin cu o personalitate pe masura; cele din soiurile Feteasca Neagra, Cabernet sau Merlot reprezinta alegerile cele mai potrivite.

Nu uitati de bauturile digestive, pe care le puteti savura dupa gratar, asa ca adaugati-le in cosul virtual de cumparaturi inainte de a finaliza comanda. FineStore trimite coletul rapid si in siguranta, prin curier, iar la comenzile mai mari de 199 de lei, transportul este gratuit oriunde in tara.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.