Incendiile din Grecia ar fi fost puse intenționat

FOTO: skeeze/Pixabay.com
FOTO: skeeze/Pixabay.com

Autoritățile din Grecia merg și pe pista că incendiile din zona Atenei, în urma cărora au murit 85 de oameni, ar fi fost puse intenționat. „Avem indicii serioase și semne importante care sugerează că focul are în spate o mână criminală”, a declarat ministrul Protecției Civile, Nikos Toskas.

60 de răniți se află în continuare în spital, dintre aceștia 11 fiind la terapie intensivă. Alte zeci de persoane sunt date în continuare dispărute.

Ministrul Apărării din Grecia, Panos Kammenos, a declarat că una dintre cauzele incendiilor este și construirea ilegală a caselor. Kammenos a precizat pentru BBC că oamenii și-au construit imobile în zonele împădurite, ceea ce este ilegal, iar căile de evacuare au fost blocate.

„Vorbim de o crimă a trecutului. Cele mai multe proprietăți de pe coasta Atenei nu au aprobare de construire, au ocupat zona ilegale”, a declarat ministrul Apărării din Grecia.

Două surori gemene date dispărute au devenit simbol al tragediei. Tatăl lor a crezut că le-a văzut la televizor. În imagini apăreau două fetițe pe o barcă, alături de alți sinistrați, însă ar fi vorba de ați copii.

Sofia și Vasiliki Filipopoulou, în vârstă de 9 ani se aflau la bunica lor, în Rafina. Incendiul a distrus în proporție de 98% orășelul de vacanță Mati, dar și o parte din orașul vecin Rafina.

FOTO: skeeze/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.