Încă un tren a deraiat. Este al 4-lea în mai puțin de o lună

tren deraiat hunedoara
Trenul care a deraiat în județul Hunedoara pe 23 decembrie 2018. Foto: ISU Hunedoara

Locomotiva unui tren a deraiat în această dimineață în județul Brașov. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

În judeţul Braşov, circulaţia feroviară este întreruptă pe Magistrala 300 Cluj-Napoca – Bucureşti, la kilometrul 163+200 metri, la intrarea în staţia Dârste dinspre Braşov, din cauza deraierii de la un boghiu a locomotivei unei garnituri, anunță Centrul InfoTrafic.

Trenul circula pe ruta Braşov – Bucureşti. Evenimentul nu s-a soldat cu victime, a mai transmis Centrul InfoTrafic.

Traficul feroviar este deviat printr-un racord de manevră al staţiei Dârste, până la remedierea problemei de pe Magistrala 300.

Pe 2 martie au deraiat două trenuri

În ultimul timp, astfel de cazuri au devenit tot mai frecvente în România, pe măsură ce infrastructura feroviară s-a învechit și nu s-au făcut investiții suficiente în căi ferate, terasamente, trenuri ori locomotive.

Două trenuri au deraiat sâmbătă, 2 martie, în decurs de doar câteva ore. Un tren de călători care circula din Braşov spre Mediaş a deraiat dimineața în judeţul Braşov, la Racoş, iar câteva ore mai târziu, locomotiva unui tren care circula de la Braşov la Curtici a deraiat la ieşirea din localitatea Săvârşin din județul Arad.

Contactat de Antena 3, directorul CFR Călători, Leon Bărbulescu, a avut o reacție bizară, spunând că nu au fost evenimente deosebite, iar „călătorii au fost în regulă”.

Când jurnalistul i-a atras atenția că au loc tot mai multe astfel de incidente, directorul a replicat: „Când ați constatat? Noi ne facem treaba aşa cum trebuie şi să fie bine (…) Iertaţi-mă, chiar dormeam şi m-aţi trezit efectiv din somn”.

Pe 14 martie a deraiat un tren de marfă

Pe 14 martie un tren privat de marfă a deraiat în stația din comuna Zam, din județul Hunedoara. Trenul de marfă, ce aparţine operatorului privat DB Cargo Rail România, avea în compunere 20 de vagoane şi circula pe ruta Curtici – Giurgiu Nord.

În total, 5 vagoane din componența trenului au deraiat la acea dată.

Pe 23 decembrie 2018 o persoană a fost aruncată din tren

Incidente au fost și la finele anului trecut. Pe 23 decembrie 2018, ultimele 3 vagoane aflate în componența trenului IR 1821, care circula de la Bucureşti Nord la Arad, au deraiat între stațiile Petroșani și Subcetate, în județul Hunedoara.

În cele trei vagoane deraiate se aflau aproximativ 60 de pasageri, iar în celelalte vagoane aproximativ 80 de călători. O persoană care stătea în ușa trenului a fost aruncată din tren, s-a rănit și a fost preluată de un echipaj al Ambulanței.

În aceeași zi de 23 decembrie, la scurt timp după ce a deraiat trenul din Hunedoara, a mai deraiat un tren, de acestă dată în județul Caraș-Severin. Spre deosebire de trenul de călători care a deraiat în județul Hunedoara, acest al doilea tren era un mărfar ce transporta cereale.

Trenul mergea de la București la Timișoara și a deraiat între staţiile CF Berzovia şi Oraviţa din județul Caraş-Severin.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.