Încă un județ intră în carantină. În ce orașe vor fi aplicate noi restricții

alba iulia
Alba Iulia. Foto: Remus Pereni (Flickr)

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a decis să închidă cele mai mari localități din județ, după ce rata de infectare cu COVID-19 a crescut mult în ultimele zile.

Astfel, orașele Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Abrud și Cugir, dar și comuna Ciugud, vor intra, marți, la miezul nopții, în carantină. În interiorul celor șase localități vor fi limitate deplasările, vor fi interzise numeroase activități economice, culturale și va fi necesară declarația pe propria răspundere.

Va fi strict interzisă intrarea / ieșirea din zona carantinată prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile naționale, județene, comunale și forestiere, au anunțat autoritățile locale din Alba.

Mai mult, circulația și staționarea în spații publice a persoanelor va fi interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza Declarației pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.

Măsura va fi în vigoare timp de 14 zile.

Alba Iulia nu este prima reședință de județ care intră din nou în carantină. În ultimele zile, măsuri similare au fost luate și la Baia Mare, la Slobozia sau la Zalău.