Încă un candidat-surpriză la președinție: Mihai Goțiu!

Mihai Goțiu. Foto: USR

USR a anunțat că își va desemna, sâmbătă, 13 iulie, candidatul pentru alegerile prezidențiale. În cursă s-au înscris deja patru candidați.

În competiția internă au intrat patru candidați pentru locul atât de râvnit de la Palatul Cotroceni. Favorit cert este președintele Uniunii, Dan Barna, dar pentru poziție s-a înscris și senatorul Mihai Goțiu.

„USR este consecvent şi îşi respectă procedurile interne transparente pentru alegerea candidaţilor la toate tipurile de alegeri. Toţi membrii USR pot candida la alegerile interne, iar democraţia internă stabileşte câştigătorii. Cei patru membri USR care s-au înscris în competiţia pentru alegerea candidatului la prezidenţiale până la termenul limită votat de Comitetul Politic sunt preşedintele USR Dan Barna, senatorul Mihai Goţiu şi alţi doi membri USR – Dumitru Stanca şi Dragoş Dinulescu. Dumitru Stanca este cadru militar în rezervă şi membru USR Ilfov, Dragoş Dinulescu este medic dentist şi membru în Biroul Judeţean USR Prahova”, au transmis reprezentanţii USR, printr-un comunicat de presă.

Campania internă pentru alegerea candidatului USR a debutat la 1 iulie. Congresul în care va fi ales candidatul, prin votul a 500 de delegați din toată țara, are loc în 13 iulie.

Rămâne de văzut dacă învingătorul din interiorul USR va fi și candidatul USR-PLUS la Palatul Cotroceni, însă cum Dacian Cioloș s-a ales deja cu o funcție importantă de conducere la Bruxelles, fiind ales liderul grupului liberalilor, e posibil ca reprezentantul USR să primească susținerea ambelor partide.

Mihai Goțiu are 45 de ani și a studiat Dreptul și Jurnalistica la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. A fost jurnalist la mai multe publicații, iar în septembrie 2017 a fost luat la bătaie într-un studio TV de către Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al Guvernului Victor Ponta și un apropiat al PSD.

Goțiu este la primul mandat de senator, fiind ales în circumscripția Cluj.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.