Încă 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului de la Primăria Bucureștiului

Csursa schita proiect final: sector5.ro

Noua rectificare bugetară a Primăriei Capitalei oferă încă 10 milioane de lei Catedralei Mântuirii Neamului, în timp ce locuințelor sociale, edilul-șef Gabriela Firea a decis să aloce doar 6,3 milioane de lei în plus.

Inițial, în bugetul pentru biserici, Primăria Capitalei alocase 45,5 milioane de lei, însă suma a ajuns, după cea mai recentă rectificare bugetară, la 65,5 milioane de lei. Nu este prima investiție majoră pe care Primăria Bucureștiului o face în mega-lăcașul de cult de lângă Casa Poporului. Anul trecut, Catedrala Mântuirii Neamului a primit alte 45 de milioane de lei de la Primăria Capitalei, Primăria Sectorului 1 și cea a Sectorului 5.

Catedrala Mântuirii Neamului, care este gata în proporție de 80 la sută, ar trebui sfințită în noiembrie, pentru a fi gata de sărbătoarea Centenarului României.

Mai mult, Municipalitatea va mai aloca 42 de milioane de lei pentru consolidarea monumentelor istorice, în timp ce peste 7,8 milioane de lei pentru Centrul Cultural Lumina.

Unele cheltuieli prevăzute de Primăria Capitalei sunt de-a dreptul ridicole, la Centrul Cultural Lumina urmând să fie cumpărată o mașină de spălat rufe în valoare de 7.000 de lei.

Se taie banii pentru echipamente medicale

La Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale (ASSMB) vor ajunge 9 milioane de lei, pentru bunuri şi servicii, şi 5 milioane de lei pentru diverse reparaţii.

În acelaşi timp, se scad cu aproape 46 de milioane de lei cheltuielile pentru maşini, echipamente şi mijloace de transport, precum aparatele portabile de radiologie, defibrilatoare, ecografe, ecocardiografe, sistem endourologie joasă, sterilizatoare, monitoare pentru funcţiile vitale, lămpi scialitice, intrumentare, aparate de anestezie, turnuri de perfuzie, monitoare, mese pentru sălile de operaţie etc.

Poliția Locală va pierde 8 milioane de lei din buget, în timp ce de la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement, care rămâne cu un buget colosal, de 146 de milioane de lei, vor fi scăzute 3 milioane de lei.