În tot mai multe țări din Europa se vorbește despre carantină totală

FOTO: Free-Photos/Pixabay.com
FOTO: Free-Photos/Pixabay.com

Mai multe țări din Europa au raportat cifre record de infecții cu noul coronavirus. Spania este prima țară europeană care a trecut de 1 milion de cazuri și este la un pas de a trece la carantină totală, lockdown. În urmă cu două zile, premierul Spaniei, Pedro Sanchez, spunea că numărul real al persoanelor infectate cu coronavirus în țara sa ar fi de 3 milioane, în realitate. În situații delicate din acest punct de vedere se află și alte țări din UE.

În Europa se înregistrează o creștere accentuată a numărului de cazuri noi de infecții – peste 42%. Sunt peste 8 milioane de infectări la nivelul continentului și în jur de 260.000 de morți.

Săptămâna aceasta, au început să apară discuții și în Belgia despre un eventual lockdown. Sute de persoane sunt internate zilnic în spitalele belgiene. Belgia, ţară cu 11 milioane de locuitori, a raportat luni o medie zilnică de 7.876 de noi infecţii, 252 de spitalizări şi 30 de decese în săptămâna încheiată la 15 octombrie.

Departamentul francez de Sănătate Publică a anunțat 45.422 de noi cazuri de infectare cu coronavirus în ultimele 24 de ore. De asemenea, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 138 de victime. În total, în țară sunt 2.218 de zone aflate sub anchetă epidemiologică, dintre care 519 sunt localizate în case de bătrâni.

Italia a raportat sâmbătă un număr record de 19.644 de noi cazuri de coronavirus. Premierul italian Giuseppe Conte a declarat că dorește să evite un alt episod de restricții similare celor din prima parte a anului. Totuși, în unele regiuni ale țării a fost interzisă circulația oamenilor pe timpul nopții, iar Guvernul va decide în curând ce alte măsuri se vor aplica la nivel național. E posibil ca sălile de sport și piscinele publice să fie închise, iar barurile și restaurantele să aibă programul limitat până la ora 18:00.

Irlanda a impus luni unele dintre cele mai dure restricţii de pe continent, iar Ţara Galilor urmează să înceapă vineri un „lockdown” de două săptămâni.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.