În nici o sută de ani televizoarele s-au transformat total. Unde vom fi peste alți 20-30 de ani?

Tehnologia televizoarelor a evoluat mult de-a lungul anilor: de la inovații tehnologice ale calității imaginii până la transformarea completă a felului în care privim conținutul nostru favorit.

Nu a trecut nici un secol de când primele televizoare au început să apară în casele noastre, iar cele pe care le avem astăzi în living nu mai arată și nu se mai comportă deloc ca cele care erau odată.

În 1927, inventatorul american Philo Taylor Farnswort, de 21 de ani, a reușit să creeze primul televizor electric în alb-negru. La nouă ani distanță, în 1936, BBC a început să producă transmisii tv regulate.

Televizoare Samsung – oferte (LINK)

Așa a început relația noastră „amoroasă” cu televizorul. Aceste modele de început utilizau enorme tuburi catodice care avea filamente încălzite, la fel ca cele din becuri.

În 1940 au existat anumite succese cu privire la privire la producerea primelor televizoare color, dar oamenii au trecut cu greu, într-un ritm lent, la acestea. Abia prin anii 60 publicul a început să facă trecerea de la alb-negru la televizoare color. Astfel, experiența TV a devenit puțin mai realistă.

Televizoare Samsung – oferte (LINK)

Până prin anii 70 nu puteam alege ce să urmărim și când să urmărim la TV, dar VHS (Video Home System) ne-a deschis porțile lumii conținutului înregistrat. Prin intermediul casetelor video, puteam să înregistrăm emisiuni sau filme și când nu eram acasă, pentru a le urmări mai târziu. În anii 90 s-a făcut trecerea la varianta mai mică și mai ușoară, DVD-player-ul. Imaginea a devenit mai bună, sunetul avea o calitate crescută, iar capacitatea de stocare a crescut și ea. Ușor-ușor și acesta a evoluat, ajungând la Blu-ray UHD Premium, care ne oferă cea mai bună experiență.

În 2009 au apărut primele televizoare LED, cu ecrane cu cristale lichide, care au înlocuit cutiile imense, mari, de până atunci, care se bazau în continuare pe tuburi catodice. Astfel, televizoarele au devenit ceea ce cunoaștem acum, niște ecrane mai subțiri sau mai groase care ocupă mult mai puțin spațiu.

Televizoare Samsung – oferte (LINK)

2010 a adus și primele televizoare Samsung Smart, care permiteau utilizatorilor să acceseze informații și conținut de pe Internet. Acum nu mai era nevoie să conectezi laptopul sau PC-ul printr-un cablu la televizor pentru a face asta. Nu mai ai nevoie să înmagazinezi casete și DVD-uri cu filme și jocuri, acestea regăsindu-se online.

În 2011 au apărut televizoarele 4K, iar publicul a început să urmărească filme la calitate de cinema la el acasă. UHD 4K are de patru ori mai mulți pixeli decât Full HD-ul normal. Odată cu televizoarele 4K au început să apară și producții tv în acest format. Evident, calitatea experienței TV a crescut.

După ce a crescut calitatea imaginii, în 2015 au apărut îmbunătățiri și la culori și luminozitatea imaginilor. Vorbim de HDR (High Dynamic Range), care-ți permite să vezi o imagine mult mai clară și strălucitoare la TV.

Televizoare Samsung – oferte (LINK)

În 2017 Samsung a lansat televizoarele QLED, cu peste un miliard de culori, cu o experiență a imaginii TV aproape 100% ca în viața reală.

Evident, avansurile tehnologice nu se vor opri aici și pe zi ce trece vom avea parte de noi și noi invenții care ne vor îmbunătăți calitatea conținutului tv preferat. Și, ca de fiecare dată, Samsung va fi printre pionierii fiecărui astfel de avans tehnologic.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.