În Italia și Franța se intră în magazine, restaurante sau săli de sport doar cu adeverință de vaccinare. Amenzi usturătoare

FOTO: Anestiev/Pixabay.com
FOTO: Anestiev/Pixabay.com

Începând cu 6 august, italienii trebuie să prezinte pașaportul Covid pentru accesul în săli de sport, piscine, stadioane, muzee, săli de jocuri de noroc sau de spectacole, precum și în restaurante, la interior.

„Pașaportul verde este esențial dacă vrem să menținem firmele deschise”, a declarat premierul Mario Draghi. Acesta a vrut să fie valabilă măsura și pentru transportul în comun, însă nu a obținut acordul tuturor membrilor cabinetului său de uniune națională.

Însă toate partidele au fost de acord să țină cluburile de noapte și discotecile închise, chiar și pentru cei vaccinați.
cei care nu respectă măsura primesc o amendă de 400 de euro, iar proprietarii localurilor pot rămâne cu afacerea închisă timp de 5 zile dacă nu cer adeverința electronică de vaccinare la intrare.

Numărul de infectări înregistrate în Italia s-a dublat în ultima săptămână, atingând joi 5.057 în 24 de ore, în condițiile în care aproximativ 48% dintre italieni sunt complet vaccinați, iar 62% au primit cel puțin o doză.

În Franța au intrat de miercuri în vigoare măsuri drastice în acest sens. E nevoie de prezentarea certificatelor digitale în toate spațiile publice închise. Cei care nu respectă măsură pot primi amenzi de la 1.500 de euro pentru prima abatere, până la 45.000 de euro pentru cei care recidivează. Se poate ajunge până la o pedeapsă de 1 an de închisoare.

În Franța au fost înregistrate, miercuri, peste 21.000 de infectări.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.