Important pentru șoferi: De la 1 iunie, benzina și motorina conțin biocarburant

FOTO: Skitterphoto/Pixabay.com
FOTO: Skitterphoto/Pixabay.com

Începând de astăzi, motorina și benzina vândute în România trebuie să conțină, obligatoriu, un procent de biocarburanți. Este vorba despre 8% pentru benzină și 6,5% pentru motorină.

Această măsură se aplică pentru ca România să își poată respecta, ca stat membru al UE, pe de o parte obligaţia de reducere a gazelor cu efect de seră dar și ținta de folosire a minimum 10% energie din surse regenerabile, pentru toate formele de transport.

Odată cu apariția biocombustibililor în stațiile de carburanți din România, începând cu 1 iunie, este posibil ca oamenii să cheltuiască mai mult pe combustibil.

Cea mai mare îngrijorare, evident, este legată de creșterea consumului, deoarece mașinile au nevoie de mai mult biocombustibil decât benzina convențională pentru a parcurge aceeași distanță. Dar aceasta este doar o parte a problemei.

În timp ce oamenii vor cheltui în mod inevitabil mai mult pe combustibil, există, de asemenea, posibilitatea ca unele vehicule mai vechi să nu mai fie la fel de fiabile, deoarece mașinile cu biocombustibili sunt mai predispuse la defecțiuni, potrivit adevarul.ro.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.