Imagini tulburătoare dintr-o grădiniță din Fetești. Copil lovit peste față de educatoare, în fața unei clase terorizate

Imagini grădinița Fetești. Sursa: Marian Tudorache / Facebook

O educatoare din Fetești, județul Ialomița, s-a filmat în timp ce lovea un copil peste față, în fața colegilor săi îngroziți, în timpul unui exercițiu de tăiat fructe cu cuțitul.

Într-o liniște penetrantă, educatoarea – al cărei contract de muncă a fost desfăcut astăzi – trece pe la fiecare copil în parte și filmează un exercițiu cu un oarecare grad de inutilitate: tăiatul fructelor pe o farfurie. Toți elevii par să fie înspăimântați, iar unul dintre ei, care refuză să participe, primește o lovitură, sub privirile tuturor, iar apoi începe să plângă.

Se mai aude doar vocea educatoarei: ”Îți dau cuțitul!” și ”Hai Ilinca, ia cuțitul și lucrează!”

Priviți cu atenție la această educatoare de la grădiniță din Fetești Ialomița

Publicată de Marian Tudorache pe Marţi, 13 octombrie 2020

Reacțiile nu au întârziat să apară.

Steluța Iuliana Mitrea, inspector școlar general în Ialomița, a explicat că la acest incident, educatoarea – care își amânase ieșirea la pensie, fiind demisă astăzi – nu a mai fost subiectul vreunei plângeri.

Mai mulți părinți ai copiilor traumatizați de educatoare au depus deja plângeri la poliție.

”Categoric dumneaei nu va primi în niciun an școlar să fie încadrată la plata cu ora. Cazierul o impiedică să se încadreze la plata cu ora. Aceste ore sunt atribuite de Consiliul de Administrație al școlii. Chiar dacă eu nu mai sunt în această funcție, școala există, deci fără avizul CA ea nu se duce în școală. Eu i-am și spus de dimineață dacă poate să meargă cu mine să dea ochii cu părinții. Dumneaei nu s-a întâlnit cu părinții. În schimb, copiii au fost foarte fericiți când le-am spus că de astăzi o să aibă o altă doamnă. Am vorbit și cu părinții și i-am asigurat că nu vor mai fi probleme”, a spus inspectorul școlar general Mitrea, pentru Edupedu.

”Dumneaei a susținut că nu l-a lovit pe băiețel și i-am zis să ne uităm secundă cu secundă. Am întrebat-o de ce a început băiețelul să plângă, imediat după ce a trecut pe lângă el, dacă nu l-a lovit? Și să ne uităm la ceilalți copii, că le tremură cuțitul în mână. Deci este foarte clar că dumneaei comportamentul ăsta nu l-a avut doar ieri, ci este o practică mai veche”, a mai adăugat șefa Inspectoratului General Școlar Ialomița.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.