Idei practice pentru amenajarea livingului. 4 stiluri superbe

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Amenajarea livingului este cu siguranță cel mai important element pentru aspectul unei locuințe. Dacă în bucătărie ai doar un număr limitat de opțiuni, la fel și în baie unde poți alege o cadă, chiuvetă, gresie, faianță și poate câteva elemente de detaliu precum baterii cadă și oglindă, pentru living există o diversitate atât de mare de elemente din care poți alege încât trebuie să îi acorzi mai multă atenție.

Se spune că dacă locuința ar fi o țară, atunci cu siguranță livingul este capitala. Aici îți vei petrece o bună parte din timp, tot aici o să primești invitații, musafirii, familia extinsă.

Stilul modern de amenajare a livingului

 

Cei care sunt adepții spațiilor mai aerisite și pereților în nuanțe de gri, ocru, albastru dar și al liniilor bine conturate sunt adepții stilului modern. Poți alege gresie living sau parchet însă piesele de mobilier vor fi în culori reci sau chiar o combinație de alb și negru pentru a menține o linie potrivită.

Ca obiecte decorative poți ancora pe pereți sau pe mobilier câte ceva pentru a rupe monotonia prin forme curbate și contururi neregulate.

Stilul clasic

 

Trecem la stilul clasic care include pereți albi sau bej și eventual un tavan cu decorațiuni din stucaturi dar și un candelabru somptuos. Dacă ai suficient spațiu poți amplasa un șemineu pentru întregirea peisajului, iar o alegere tipică pentru stilul clasic ar fi amplasarea unei canapele cât mai central dar și o bibliotecă, de preferat din lemn masiv.

Stil rustic

 

Stilul rustic e de preferat pentru locuințele aflate în mediul rural sau dacă pur și simplu întreaga locuință are un stil rural. Acestui stil i se potrivesc grinzile de pe tavan din lemn masiv. Colțurile pereților pot fi îmbrăcate în placaje de piatră.

Și pardoseala poate da senzația de rural și rustic prin alegerea uneia de scândură. Nu trebuie să lipsească nici decorațiunile tradiționale.

Stilul vintage

 

Tot mai actual este stilul vintage de amenajare a livingului. Acest stil e renumit prin piesele de mobilier în stil britanic sau italian dar și prin corpurile care sunt așezate pe picioare ondulate și au suprafețe curbe și mânere metalice cu forme asimetrice.

Dintr-un living vintage nu trebuie să lipsească o comodă cu vitrina de sticlă dar și o măsuță de cafea cu blat masiv. Categoric stilul vintage nu ar fi complet fără un parchet din lemn masiv și un candelabru de dimensiuni moderate.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.