Harry și Meghan rămân fără titlurile regale și nu vor mai primi fonduri publice

FOTO: Mark Jones/Wikimedia Commons
FOTO: Mark Jones/Wikimedia Commons

Ducii de Sussex, prințul Harry și Meghan Markle, nu vor mai avea titluri regale și nici nu vor mai primi fonduri publice pentru îndatoririle regale, potrivit BBC.

Palatul Buckingham a trimis un comunicat în care anunță că ducii Sussex intenționează să înapoieze banii primiți pentru renovarea casei Frogmore Cottage, care va rămâne reședința lor din Marea Britanie.

De acum înainte, regina Elisabeta a II-a nu va mai fi reprezentată în mod oficial de cei doi. Deciziile acestea au fost luate după ce cei doi au anunțat că se retrag din funcțiile regale pe care le dețineau.

„Cu binecuvântarea Reginei, cei doi vor continua să conducă mecenatele și asociațiile private. În timp ce nu vor mai putea reprezenta în mod oficial Regina, cuplul de Sussex a menționat în mod clar că tot ce va face în continuare va fi în acord cu valorile Majestății Sale. Cuplul de Sussex nu va mai folosi titlurile regale în măsura în care ei nu vor mai munci în Familia Regală”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, într-un alt comunicat de presă, regina Elisabeta a II-a spune că „după multe luni de conversații și alte discuții recente este mulțumită că împreună am găsit o cale constructivă și încurajatoare pentru nepotul meu și familia lui”.

Harry, Meghan și Archie vor rămâne mereu membri iubiți ai familiei”, se mai arată în comunicat.

„Recunosc provocările prin care au trecut în ultimii doi ani și îi sprijin în dorința lor de a duce o viață independentă. Vreau să le mulțumesc pentru munca depusă în întreaga țară, în Commonwealth și în alte locuri și sunt în mod special mândră de Meghan pentru cât de rapid s-a integrat în familia noastră. Este dorința întregii noastre familii ca acordul de astăzi să le permită să înceapă o viață nouă, cu bucurii și liniștită”, a mai transmis regina Marii Britanii.

FOTO: Mark Jones/Wikimedia Commons/Flickr

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.