Guvernul spaniol îndeamnă femeile să meargă la plajă indiferent de cum arată

Sursa: Guvernul spaniol

Ministerul Egalității din Spania a lansat în această vară o campanie prin care le încurajează pe femeile îngrijorate de felul în care arată să meargă la plajă, relatează BBC.

„Vara este și a noastră” este sloganul care însoțește posterul în care apar 5 femei de diverse vârste, cu corpuri de diferite forme și mărimi.

Campania a fost lansată de Institutul pentru Drepturile Femeilor.

Antonia Morillas, șefa instituției, a declarat că așteptările pe care societatea le are vizavi de felul în care trebuie să arate femeile afectează stima de sine a acestora și că totodată le neagă drepturile.

În posterul campaniei apare și o femeie topless care a făcut o masectomie. Prin această campanie, institutul încearcă să arate că toate femeile ar trebui să se bucure de vară, oriunde și oricum doresc.

„Astăzi ținem un toast pentru o vară pentru toate femeile, fără stereotipurile și violența estetică orientată împotriva corpurilor noastre”, se mai arată în reclamă.

Posterul campaniei. Sursa: Guvernul spaniol

Însă au fost și voci critice la adresa campaniei. Unii s-au întrebat de ce nu sunt incluși și bărbații care nu au corpuri standard, în vreme ce alții au spus că această campanie încearcă să creeze o problemă acolo unde nu există, de fapt, niciuna.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.