Guvernul a prelungit valabilitatea voucherelor de vacanță. Până când pot fi folosite

Vouchere. Foto: Pixabay

Guvernul a prelungit, prin ordonanță de urgență, valabilitatea voucherelor din vacanță care au fost emise anul trecut până la data de 31 mai 2021.

Decizia a fost forțată de epidemia de coronavirus, care a paralizat industria turismului în aproape întreaga lume.

”Am luat această măsură pentru a rezolva o situație cauzată de criza coronavirusului din țara noastră. Am decis să prelungim valabitatea voucherelor de vacanță până anul viitor, în luna mai. Am încredere că atunci când va trece această criză vom reveni la o viață normală și vom susține repornirea motoarelor turismului intern. Până atunci vă îndemn în continuare să respectați indicațiile autorităților, să aveți grijă de voi și de cei dragi, și, de ce nu, să călătoriți virtual în toate colțurile României și ale lumii”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, citat de G4media.

Decizia vine pe fondul răspândirii coronavirusului în țara noastră și al imposibilității folosirii voucherelor de vacanță.

Acestea sunt acordate atât personalului din sectorul privat, cât și celui din sectorul public pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern.

”Persoanele care au beneficiat de vouchere de vacanță anul trecut, emise în perioada martie 2019 – decembrie 2019, indiferent de suport, le pot folosi ulterior încheierii situației epidemiologice actuale și a efectelor ei, până pe data de 31 mai 2021. Mai mult decât atât, emiterea voucherelor de vacanță pentru anul în curs se va face exclusiv pe suport electronic. Această măsură vine în întâmpinarea riscurilor asupra sănătății beneficiarilor, dar și ca urmare a solicitărilor unităților emitente”, a mai spus ministrul Economiei.