Google împlinește 21 de ani! Povestea companiei care domină căutările pe Internet

Google 21 de ani

Motorul de căutare Google, care deține supremația absolută în acest domeniu, împlinește astăzi 21 de ani, iar evenimentul este serbat printr-un Doodle, un logo special cu data de naștere a companiei: 27 septembrie 1998.

Dacă anul trecut, internauții puteau să vadă garajul în care a funcționat la începuturi compania fondată de Larry Page și Sergey Brin, doi americani care au studiat împreună la Stanford, în acest an motorul de căutare se laudă cu o fotografie a site-ului din ziua fondării.

Google este cu nouă ani mai tânăr decât rețeaua WWW, însă a devenit, în timp, sinonim cu aceasta. Compania care domină interacțiunea umană cu internetul are peste 50.000 de angajați, majoritatea angajați la sediul central al companiei, în Mountain View, California.

Google a inventat calculatorul cuantic

Google, care face parte din elita companiilor IT, a anunțat de curând că va investi peste 3 miliarde de dolari pentru extinderea centrelor de date din Europa, în Finlanda, Irlanda, Belgia și Olanda.

Mai mult, fondurile practic nelimitate de care dispune au dus și la realizări importante. Google susține că a construit primul calculator cuantic, mult mai puternic decât orice supercomputer.

Procesorul acestui computer a rezolvat în doar 3 minute și 20 de secunde un calcul pe care cel mai puternic calculator actual, ”Summit”, îl va termina de socotit în aproximativ 10.000 de ani.