Mamă moartă la 24 de ore după naștere. Medicul, acuzat că a întârziat 3 ore: „Nu mai vine odată”

femeie gravidă moartă după naștere neamț
Foto: Facebook

Cazul unei femei din județul Neamț care suferea de inimă și care a murit la doar 24 de ore după naștere a ajuns în atenția poliției. Inițial, în conferința de presă organizată după decesul pacientei, medicii de la Spitalul Municipal Piatra Neamț au susținut că nu au avut cum să o ajute, însă acum au ieșit la iveală mai multe informații.

La conferință au participat atât medicul ginecolog Cosmin Rugină, cât și medicul cardiolog Lucia Chetreanu, cei care au avut-o în grijă pe pacientă.

Medicii au fost informați de problemele ei cardiace.

Cătălin Sechel, soțul femeii de 23 de ani, a declarat pentru postul de televiziune Digi24 că medicul cardiolog ce a consultat-o a întârziat foarte mult: „Doctorul cardiolog a întârziat foarte mult… trei ore. Vreau să răspundă cei care au greșit. Au neglijat problema”.

Mai grav, tânărul spune că medicul cardiolog, care a ajuns cu mare întârziere să îi consulte soţia, i-a spus acesteia să cumpere un medicament pentru că spitalul nu îl are.

„S-a întârziat un consult de urgenţă, s-a ignorat faptul că exista un medicament, un betablocant, care-i putea fi administrat în momentul în care pacientei i s-a făcut rău”, a admis Cristina Atănăsoaiei, manager al Spitalului Municipal Piatra Neamț.

Cătălin Sechel a depus plângere la Colegiul Medicilor, iar moartea femeii este investigată şi de poliţişti.

Geanina Sechel a decedat joi, 30 noiembrie, la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, la o zi după ce a dat viaţă unei fetiţe sănătoase de 3,6 kilograme. Deși inițial femeia s-a simțit foarte bine după naștere și chiar a primit vizita familiei, pe seară i s-a făcut rău. Potrivit adevarul.ro, la ora 17 a început să aibă palpitații și transpirații.

La ora 20 femeia a fost transferată în secţia Cardiologie, iar la ora 21.25 a ajuns în secţia ATI într-o stare extrem de gravă. A intrat în stop respirator la ora 21.53, iar manevrele de resuscitare nu au avut efect, astfel încât la ora 23.03 a fost declarat decesul.

Și presa locală a scris despre acest caz, iar mesagerulneamt.ro a prezentat un schimb de mesaje dintre Cătălin și Geanina Sechel din care rezultă că unui medic i s-ar fi oferit șpagă.

Dintr-un alt mesaj publicat pe contul de Facebook al lui Cătălin Sechel rezultă că la ora 18.33, deci la mai bine de o oră și jumătate de când i se făcuse rău, Geanina i-a trimis soțului său un mesaj în care îi spunea că doctorița „nu mai vine odată” să o consulte.

femeie gravidă moartă după naștere neamț
Foto: Facebook
femeie gravidă moartă după naștere neamț
Mesajele trimise de soție. Foto: mesagerulneamt.ro
geanina cătălin sechel
Geanina și Cătălin Sechel. Foto: Facebook
geanina sechel
Geanina Sechel. Foto: Facebook

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.