Gafă pe o etichetă dintr-un magazin. Din ce țară vine fasolea

FOTO: Pokhas/Facebook
FOTO: Pokhas/Facebook

Clientul unui supermarket din București, zona Vitan, a fotografiat eticheta unui produs care a fost printată cu un mesaj ciudat.

Mai exact, în loc de țara de origine e un îndemn cu un acronim al unui cuvânt obscen, care se folosește în discuțiile pe chat-uri.

Fotografia a fost publicată pe Facebook și a devenit repede virală. Are până acum peste 700 de distribuiri.

Produsul vândut este un pachet de fasole proaspătă de 500 de grame, vândută cu 9,99 lei.

La sfârșitul săptămânii trecute, o altă etichetă a devenit virală pe Facebook. Pe o cutie cu cireșe cumpărată dintr-un hipermarket scria că sunt tratate cu imazilil și thiabendazole, iar „coaja nu se recomandă pentru consum”.

Reprezentanții hipermarketului Carrefour au explicat însă că a fost vorba de o eroare deoarece eticheta respectivă era dedicată nu cireșelor, ci citricelor: „Mulțumim că ne-ai alertat cu privire la etichetarea articolului „cireșe casoleta 500 gr”.

Însă scandalul s-a amplificat după declarația directorului general al ANPC.

„Legislaţia Uniunii Europene interzice folosirea Thiabendazolului si Imazalilului în agricultură”, a afirmat el, citat de news.ro. Potrivit agenției de știri, el a mai avertizat că în cazul consumului acestor substanțe sunt afectaţi ficatul şi rinichii.

Afirmația directorului a fost preluată și de alte siteuri de știri, fiind redistribuită de mii de ori pe rețelele de socializare.

Însă, iată ce a descoperit GreatNews despre cele două substanțe:

https://greatnews.ro/ciresele-toxice-cum-se-naste-si-se-viralizeaza-o-dezinformare/

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.