Gafă a premierului Dăncilă la mitingul PSD de la Galați

Viorica Dăncilă FOTO: Gov.ro
Viorica Dăncilă FOTO: Gov.ro

Primul ministrul Viorica Dăncilă a spus, pe scena mitingului electoral pe care PSD la organizat la Galați, că summit-ul, făcând referire la întâlnirea liderilor europeni de la Sibiu, se organizează în centrul orașului de pe malul Dunării.

Însă a încurcat orașele. „Dragi români, facem aici summit-ul de la Iași, scriem declarația de la Galați”, a declarat Viorica Dăncilă în fața a aproximativ 10.000 de simpatizanți ai social-democraților venite din mai multe localități și orașe din jurul Galațiului.

În timpul discursului, Dăncilă a criticat summit-ul de la Sibiu spunând că a văzut „doar poze”, nu și rezultate. De asemenea, premierul a mai spus că nu mai acceptă „niciodată ca pensiile și salariile să fie tăiate”, „spitalele să se închidă” și să mai existe „ură și dezbinare”, iar cetățenii trebuie să-și „creioneze propriul destin”.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut un discurs mult mai dur, spunând despre președintele Klaus Iohannis că este o „slugă”.

„Suntem europeni acasă la noi, nu numai în toate cele șase case furate de Iohannis la Sibiu. Iohannis a folosit acest summit, făcut cu bani mulți, pentru campania lui electorală, pentru interesele lui politice, și-a chemat stăpânii. Se plimba singur și nu îl băga nimeni în seamă. Asta e soarta slugilor. Sunt sigur că Iohannis a mai cerșit încă o sancțiune pentru România”, a declarat Liviu Dragnea în fața susținătorilor PSD.

Dragnea i-a mai atacat și pe președintele Franței și premierul Olandei. „Președintele Franței spunea că e îngrijorat de ce se întâmplă în România, și noi avem îngrijorările noastre, în fiecare zi mii de francezi sunt bătuți de jandarmi pe străzile din Paris”, a declarat Dragnea.

Despre Olanda, Dragnea a spus că e o țară în care „s-au spălat miliarde de euro”. „L-ați auzit pe premierul Olandei cum a venit în România ca să ne jignească din nou. Ce s-a întâmplat în Olanda, unde sistemul bancar s-au spălat miliarde de euro? Aia nu este corupție? Și ce au făcut băncile? Au negociat cu procurorii”, a spus Dragnea.

În apropiere de întânirea PSD-iștilor s-au întâlnit și câteva sute de protestatari care au scandat împotriva partidului de guvernare.

PSD a mai avut un miting pe 9 mai la Iași, unde au fost primiți cu huiduieli de mii de oameni:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.