Gabrilea Firea reglementează conversațiile taximetriștilor: Fără religie, politică și sex!

gabriela firea
Gabriela Firea. Foto: gabriela-firea.ro

Gabriela Firea, primarul general al Bucureștiului, a trasat câteva noi reguli, atât bizare, cât mai ales fanteziste, taximetriștilor.

Având în plan un proiect de modificare a legii taximetriei, care ar duce, printre altele, la dispariția de pe piață a unor companii precum Uber sau Taxify, edilul Capitalei a anunțat, în ședința Consiliului General, că șoferii nu vor mai purta discuții despre politică, religie și sex.

„Taximetriştii nu mai au voie să refuze curse sau să ceară bonusuri. Să nu fumeze şi să aibă o ţinută decentă. Să nu vorbească la telefon sau să nu asculte muzică tare. Să nu se angajeze, cu clienţii, în discuţii privind subiecte sensibile care ar putea să contravină principiilor, convingerilor clientului în religie, politică şi domeniul sexual”, a declarat primarul general al Capitalei la începutul şedinţei de consiliu, potrivit Mediafax.

Alte deziderate ale Gabrielei Firea pentru taximetristul viitorului din București sunt obligativitatea ca activitatea acestora să se facă printr-un dispecerat, dar și oferirea către clienți a posibilității de a plăti cu cardul.

Pentru cei care au mers cel puțin o dată cu un taxi în București, aceste noi reglementări par a fi rupte din operele lui Caragiale sau Kafka. Mai ales dacă luăm în considerare această fotografie, surprinsă în urmă cu doar câteva ore pe străzile ”Micului Paris”.

Foto: Bogdan Gabriel Nitu / Facebook
Foto: Bogdan Gabriel Nitu / Facebook

Rămâne de văzut ce înțelege doamna Firea prin ținută decentă, dacă vor fi precizate anumite reglementări în acest sens, și, mai important, cum își poate da seama șoferul care sunt principiile de viață ale clienților pe care îi duce de la o destinație la alta.

Gabriela Firea a anunțat reforme importante a legii taximetriei încă de la începutul lunii decembrie, după ce s-a întâlnit cu reprezentanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.