Cum explică Firea organizarea unui târg în Piața Victoriei: nu au existat „gânduri ascunse”

gabriela firea
Gabriela Firea. Foto: gabriela-firea.ro

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a oferit explicații cu privire la decizia Primăriei de a organiza, pentru prima oară în istorie, un târg de sărbători chiar în Piața Victoriei, locul în care se adună protestatarii anti-Guvern și anti-PSD.

Potrivit Gabrielei Firea, la 1 Decembrie vom marca intrarea în Anul Centenarului Marii Uniri (100 de ani de la Marea Unire din 1918), iar Primăria a dorit să celebreze acest lucru într-un mod special, aducând „bucurie cât mai multor locuitori sau vizitatori ai orașului”.

În plus, primarul a menționat că decizia de a organiza un târg în Piața Victoriei a fost luată „cu bună credință și fără niciun fel de alte gânduri ascunse”.

„Primăria Capitalei urmărește ca prin acțiunile și evenimentele pe care le organizează să vină în întâmpinarea nevoilor și preferințelor tuturor bucureștenilor, indiferent de apartenența la anumite categorii sau grupuri sociale și fără a ține cont în vreun fel de afinitățile politice ale acestora”, a declarat Gabriela Firea.

În comunicatul de presă, primarul Bucureștiului a ținut să reamintească fondurile pe care PMB le-a oferit ONG-urilor în ultimul an: „De asemenea, Primăria Capitalei este deschisă colaborării cu societatea civilă, alocând în fiecare an bugete importante pentru sprijinirea proiectelor propuse de ONG-uri. Anul acesta au fost finanțate cu peste 1 milion de euro un număr de 70 proiecte culturale și educaționale, în cadrul Programului „Bucureștiul participativ 2017”, derulat de ARCUB, și  s-a organizat, în premieră, concursul de idei „Propune pentru București”, prin care au fost selectate un număr de 20 de proiecte, din cele câteva sute propuse de societatea civilă, care vor fi incluse în bugetul pentru 2018 al Municipalității”.

„Cred cu tărie că accentul trebuie pus pe lucrurile care ne unesc, și nu pe cele care ne dezbină, mai ales că pe 1 Decembrie vom marca intrarea în Anul Centenarului Marii Uniri! În acest spirit, am considerat că Sărbătorile de Iarnă – Moș Nicolae, Crăciunul, Anul Nou – trebuie celebrate într-un mod în care să aducă bucurie cât mai multor locuitori sau vizitatori ai orașului nostru”, a mai spus Firea.

„În toate capitalele europene, spațiile publice se transformă, la sfârșitul anului, făcând loc evenimentelor legate de Sărbători sau pur și simplu devenind mai vesele, mai luminoase, mai prietenoase. Același lucru ne-am propus și noi să facem în București, cu bună credință și fără niciun fel de alte gânduri ascunse. Nu intenționăm să intrăm în conflict cu nimeni și nici să restrângem în vreun fel drepturile cetățenilor. De aceea sunt cu atât mai greu de înțeles luările de poziție eminamente politice în legătură cu evenimentele organizate de Primărie pe parcursul lunii decembrie”, continuă comunicatul.

„Spiritul Crăciunului presupune să fim, dacă nu mai buni, măcar mai toleranți și să învățăm să privim cu mai multă atenție la nevoile celor de lângă noi. Să ne bucurăm, așadar, împreună, de luna decembrie – o lună a darurilor, prieteniei, bunăvoinței, solidarității și altruismului”, a mai spus Gabriela Firea.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.