Gabriela Firea, înainte ca PSD și PNL să anunțe un candidat comun: „Merg prin cartiere și oamenii îmi spun să candidez”

Președinta PSD București, Gabriela Firea, a declarat, luni dimineață, că ar fi ideal ca PNL și PSD să aibă candidați separați la Primăria Capitelei.

„Merg prin cartiere și oamenii îmi spun să candidez. Aștept acest anunț ca un coleg disciplinat, la acel moment vă rog să mă sunați și îmi voi spune punctul meu de vedere. Vă spun de pe acum că în București e o așteptare foarte mare ca eu să candidez.

E firesc să candidez din partea PSD. Sper să nu fiu parte a unei negocieri din coaliție. Cetățenii vor să-și aleagă gospodarul orașului. Cum putem noi să mergem în cartiere, știți, votați candidatul PNL. Ei știu că candidatul PNL este candidatul USR. Ei au validat mandatul dezastruos al lui Nicușor Dan. Va fi imposibil să le spunem că PNL și USR v-au dezamăgit, dar votați canidatul PNL. Ideal ar fi să avem candidaturi separate.

Decizia este să nu-i dezamăgesc pe cetățeni. Am pus oaemnii pe primul loc. Dar voi aștepta în cadrul statutar și colegial decizia PSD. Coaliția azi este, poate mâine nu mai este. PNL București este cu totul altceva, domnul Burduja nu are cum să promită altceva decât mințindu-i pentru că PNL în București egal USR egal Nicușor Dan”, a declarat Gabriela Firea, la Antena 3.

Coaliţia se reuneşte luni pentru a discuta despre lista comună la europarlamentare şi candidaţii la Primăria Capitalei şi primăriile de sector, aşteaptându-se rezultatele sondajelor interne comandate de ambele formaţiuni.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.