Gabriela Firea dezvăluie: ”Jandarmii au dormit o noapte pe jos, ca niște vite”

Gabriela Firea. Foto: PSD
Gabriela Firea. Foto: PSD

Cu toate că Liviu Dragnea, președintele PSD, susține că nu există un război intern în partid, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a lansat un nou val de acuzații împotriva acestuia și a protejaților săi din Guvern.

”Doamna Carmen Dan nu a avut grijă de oameni. Nici de cei de la miting, care nu erau violenţi, dar nici de oamenii săi. Vreau să vă spun că jandarmii au dormit o noapte pe jos, fără saltele, fără paturi, îmbrăcaţi, ca nişte vite. Este inadmisibil. Nici mâncare nu au avut în prima zi. Nu mi se pare normal ca aceste lucruri să fie trecute cu vederea. Dacă un coleg de-al nostru a greşit, trebuie să recunoaştem ca echipă. Nimeni nu este de neînlocuit”, a declarat Gabriela Firea într-o intervenție la România TV.

Firea, care i-a cerut demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, în cadrul adunării PSD de la Neptun, la finalul săptămânii trecute, însă inițiativa nu a susținută de niciun alt membru al partidului.

Gabriela Firea o consideră pe Carmen Dan drept principala vinovată pentru intervenția violentă a jandarmilor în timpul mitingului din 10 august, care a avut loc în Piața Victoriei.

Gabriela Firea: ”Sunt conștienți că am dreptate”

Cu toate că nimeni nu a votat inițiativa sa în Comitetul Executiv al PSD, Gabriela Firea a mai declarat că a fost sunată şi a primit mesaje de susţinere de la mai mulţi colegi.

”Mi s-a spus că, deşi sunt conştienţi că am dreptate, nu este momentul să arate în mod deschis susţinerea faţă de ce am spus eu. Este şi asta o consolare, dar ca şi atmosferă, pot să vă spun că nu este aşa cum a fost prezentat, ca un succes fulminant al domnului Dragnea împotriva mea. Este un semn de întrebare că oameni foarte vechi în partid, acum văzând cum se derulează lucrurile, au stat deoparte”, a mai spus Firea.