Furtună violentă în Bistrița-Năsăud. S-au prăbușit grinzile unui pod, copaci, acoperișul unui bloc

furtună bistrița năsăud
Foto: Știri BN (Facebook)

O furtună violentă s-a abătut astăzi asupra județului Bistrița-Năsăud și a provocat pagube serioase.

Grinzile unui pod în construcție de la marginea orașului Beclean au fost distruse, iar în municipiul Bistrița s-a prăbușit acoperișul unui bloc. De asemenea, au căzut foarte mulți copaci, după cum se observă în imaginile publicate pe rețelele de socializare.

Grinzile podului în construcție de pe noua centură a orașului Beclean au fost smulse de vânt. Grinzile fuseseră puse, dar încă nu erau ancorate.

„Grinzile fuseseră doar puse, nu ancorate. A fost un vânt foarte puternic, s-au făcut curenți, și efectiv au luat grinzile. Deci nu a fost afectată structura podului. Automat vor trebui refăcute grinzile” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul Nicolae Moldovan.

În municipiul Bistrița au fost doborâți mai mulți copaci. Acoperișul unui bloc a fost luat pe sus, iar în stradă au căzut țigle și bucăți de lemn. Mai multe mașini au fost avariate.

Aproape întreaga jumătate de nord a țării este astăzi sub cod portocaliu de vreme instabilă. Vântul bate cu 70-90 de km /h, iar izolat chiar peste 100 km/h.

De asemenea, vor fi descărcări electrice și averse torențiale (în intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp).

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.