Fostul primar al Piteștiului a fost condamnat la 8 ani de închisoare

FOTO: Captură video Hotnews
FOTO: Captură video Hotnews

Tudor Pendiuc, fostul primar al orașului Pitești, a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru fapte de corupție în dosarul „Publitrans”, potrivit Ziare.com. Decizia a fost dată de Tribunalul București și nu este definitivă.

În același dosar, fiica fostului primar, Emanuela-Elena Pendiuc, a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare. În dosar au mai fost implicați și 10 oameni de afaceri și angajați ai Primăriei Pitești.

Potrivit Ziarulargesul.ro, Pendiuc este acuzat de procurorii DNA că a făcut demersuri cu încălcarea legii ca să fie prelungit un contract de asociere în participațiune între Publitrans 2000 SA și o asociere de firme pentru asigurarea transportului public de persoane în Pitești.

Procurorii mai susțin că Pendiuc ar fi primit în februarie 2008, pentru fiica sa, un apartament în București în valoare de peste 130.000 de euro pentru a favoriza asocierea pentru transportul în comun.

Anchetatorii spun că bugetul Piteștiului a fost prejudiciat în urma acestui contract cu peste 6,3 milioane de euro.

Fostul primar mai are o condamnare definitivă într-un alt dosar de corupție. În luna iunie a anului trecut, Tudor Pendiuc a fost condamnat la 2 ani și 3 luni de închisoare cu suspendare.

Tudor Pendiuc, fost primar al municipiului Piteşti între anii 1992 şi 2016, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în februarie 2017, în acelaşi dosar fiind deferit justiţiei şi Florentin Mircea Branişte.

„În luna septembrie 2014, inculpatul Branişte Florentin-Mircea, în calitate de director al Administraţiei Domeniului Public Piteşti, la instigarea primarului Pendiuc Tudor, cu încălcarea dispoziţiilor legale, a dispus în mod abuziv efectuarea unor lucrări de modernizare şi asfaltare pentru un drum aflat în afara domeniului public sau privat al municipiului Piteşti.

Suprafaţa de teren respectivă (506,6 metri pătraţi – o parte proprietate privată, o parte a statului) era constituită dintr-o cale de acces neasfaltată până atunci, precum şi dintr-un spaţiu cu vegetaţie aflat în continuarea acestei căi de acces, până la locuinţa unei persoane cu funcţie de conducere în cadrul Primăriei Piteşti”, se arată în comunicatul transmis de DNA după trimiterea în judecată.

FOTO: Captură video Hotnews

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.