Fost elev al premierului Dăncilă: „Vorbea corect gramatical. Acum nu știu ce e cu ea”

ovidiu grosu elev viorica dăncilă
Foto: Pagina personală de Facebook / Parlamentul European

Un bărbat în vârstă de 47 de ani care i-a fost elev Vioricăi Dăncilă la Liceul Industrial Videle a povestit pentru „Libertatea” ce fel de dascăl era actualul premier.

Ovidiu Grosu locuiește acum în Danemarca.

”Eu am terminat în 1989 liceul din Videle, la secția ”Petrol”. Vreo câteva luni, două sau trei, premierul Dăncilă mi-a fost profesor la o materie tehnică. Ceva de genul tehnologia și rezistența materialelor. Eram la sfârșitul clasei a XII-a, mă pregăteam pentru lucrarea practică la BAC, dar nu mai sunt sigur dacă profesorul Dăncilă mi-a fost coordonator de lucrare”, a povestit el pentru sursa citată.

Potrivit lui Ovidiu Grosu, orele cu ”profa” Dăncilă se derulau perfect normal: „Glumeam unii cu alții, dar în limitele bunului simț. Eram o clasă de băieți, dar niciodată nu săream calul. Era un profesor destul de exigent, iar pentru un opt trebuia să miști ceva, nu-l primeai de pomană”.

”Parcă o văd și acum într-o rochiță bej spre galben, lăsată puțin peste genunchi și strânsă pe talie. Era blonduță, fâșneață, avea părul până la umeri și era ușor stângace…Elevii se cam uitau după ea, arăta bine, era frumușică, dar nu existau glume sau interpelări lipsite de respect. Era respectată”, își mai amintește fostul elev.

El a mai comentat pentru „Libertatea” că, pe atunci, Viorica Dăncilă avea un discurs coerent la catedră: ”Nu o recunosc, parcă e o cu totul altă persoană. Ce se întâmplă cu profa mea? La ore vorbea fluent, vorbea corect gramatical. Acum nu știu ce e cu ea, ceva se întâmplă cu ea. Cred că este sub o imensă presiune căreia îi face față cu foarte mare greutate. Și atunci era stângace în maniere, dar nu făcea astfel de greșeli și de gafe”.

De când a preluat funcția de premier al României, Viorica Dăncilă a făcut o mulțime de gafe, toate aceste erori aducându-i porecla de „analfabeta” din partea protestatarilor anti-Guvern care se adună în fiecare duminică în Piața Victoriei pentru a cere demisia Guvernului PSD-ALDE.

Cel mai recent, Viorica Dăncilă a gafat în timp ce își citea discursul în timpul moțiunii de cenzură, ea vorbind de „Banca Monetară” în loc de Banca Mondială.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.